Kiss János (Fidesz-KDNP) alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Csengey utca 4. szám alatt, egy évek óta üresen álló egykori iskolaépületben kap helyet, ahol a fiataloknak lehetőségük lesz a tanulásra az alapfokú táncoktatástól a félprofi képzésig. Az épületet teljesen felújítják, és a

tervek szerint egy év múlva megkezdheti működését.

Ez még jól is hangzana, ha nem lenne vele néhány alapvető probléma.. Felsorolom:

  1. Nincs semmilyen “terv”, ez maximum egy ötlet, amit azért dobtak oda a dolgozóknak és a miskolci lakosoknak, hogy lecsendesítsék a közhangulatot. Nincs mögötte valódi szándék, mint az a lentebb felsoroltak is igazolják.
  2. Nincs rá költségvetés és forrás sem. Magyarra fordítva nem csak azt nem tudják mennyibe fog kerülni a “teljesen felújítás”, hanem azt sem, hogy miből fizetik majd ki.
  3. Az épületet nem az Ifiháznak “tervezik” felújítani, hanem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium-nak. Ami majd “befogadja” a teljes Ifiházat.. hogyne.
  4. Az Ifjúsági házat 2017 év végéig kell kiürítenie az üzemeltetőnek és veszi át a rendészet, ezzel szemben Miskolc város vezetésének alaposan kidolgozott tervében a volt Szentpáli épületét 2018 szeptemberében adnák át. Közben mégis hogyan működne és hol?
  5.  Kérdéseket vet fel az is, hogy hogyan hozza a város vezetése azokat a kulturális élethez kapcsolódó (vagy bármilyen) döntéseit, melyek tízezreket érintenek? Hiszen nincs Kulturális osztály a városházán. Mégis milyen döntési folyamat előzte meg ezt a bejelentést?
  6. Milyen szakmai egyeztetés és tervezés előzte meg a költöztetést eldöntő közgyűlési határozatot? Leültek-e egyeztetni a jelenlegi vezetőkkel és ott dolgozó szakemberekkel? A válasz: Nem. Egyszerűen bejelentették és kész.

Továbbra is jogos az ellenzéki pártok összefogásának egyszerű üzenete:

Menjen a rendészeti központ máshova, az Ifjúsági Ház pedig maradjon a helyén!

Ma 17.00-tól az épület előtt a pártok és a civil szervezetek szolidaritási szalagkötési akcióval kívánják felhívni a közvélemény és a városvezetés figyelmét az üzenetükre. Az eseményen felszólal:

  • Csóti Csaba – Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete
  • Fügeczkiné Balogh Mária – Ködmön táncegyüttes alapítója
  • Ádám Ibolya  – Volt vezetője az Ifiháznak

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/113023222707470/

Ellenzéki összefogás a miskolci ifjúsági házért

Related Post

Mentsük meg az Ifjúsági házat! A miskolci demokratikus ellenzék és a civil szervezetek egyetértenek abban, hogy meg kell menteni az Ifiházat és erre az egyetlen esély, ha egységesen...
Miskolcon járt a Közös Ország Mozgalom Miskolcon járt a Közös Ország Mozgalom Miskolcon járt a Közös Ország Mozgalom négy aktivistája, akik bemutatkozó és csatlakozó estet tartottak a Pad...